boekendrop achtergrond plaatje

PRODUCT SINDS 2006

Boekendrop is al jaren geliefd bij de echte drop- en boekenliefhebber. Een echte klassieker tijdens het lezen. Boekendrop wordt gemaakt van de beste ingrediënten zoals zoethoutwortel gecombineerd met zachte samiak. Het resultaat is heerlijke zachte dropsoort. Probeer daar maar eens vanaf te blijven.

Van 2012 tot 2017 waren de Boekendrop Winegums in het assortiment, lekkere gekleurde winegums in een zakje.
Vanaf 2014 is er een nieuwe variant bijgekomen; Boekendrop Zout, heerlijk zacht zoute drop, waar je niet vanaf kunt blijven!

HOE WORDT DROP GEMAAKT?

Zoethout zorgt ervoor dat drop naar drop smaakt. De wortels van de zoethoutstruik worden met grote zorg uitgegraven. Vervolgens worden deze gedroogd, fijngemalen en gekookt tot dikke zoethoutpap. Deze dikke drap wordt gefilterd en komt in een grote bak. Hierin hardt de drop uit.

In de boekendropfabriek worden er verschillende ingrediënten aan de drop toegevoegd. Denk hierbij aan suiker, glucosestroop, rietsuikermelasse, gemodificeerd zetmeel, tarwebloem, salmiakzout, aroma´s en de glansmiddelen. Het deeg wordt op smaak gebracht en aan de kook gebracht tot 135 graden.

Vervolgens wordt de vloeibare dropmassa in boekenvormen gegoten. Daarna mag de verse drop twee dagen op 65 graden drogen.

Na het drogen wordt de Boekendrop per 150 gram in de speciale zakjes gedaan. Deze worden per 12 zakjes verpakt in dozen.

Ingrediënten: suiker, glucosestroop, rietsuikermelasse, gemodificeerd zetmeel, zoethoutwortelextract, tarwebloem, salmiakzout, aroma´s, glansmiddelen: plantaardige olie en bijenwas.

HOE MAKEN WE BOEKENDROP

De onderstaande video geeft uitleg over hoe boekendrop gemaakt wordt.
Helaas is er geen ondersteuning voor de video speler in de browser.